Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Τηλεοπτικές εκπομπές στην ΕΤ3


-Εκπομπή «ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ». Η εκπομπή έχει βασικό της άξονα επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά ζητήματα, τα οποία διχάζουν την κοινή γνώμη, με στόχο την ενδελεχή παρουσίαση και αξιοποίηση της αμφίπλευρης επιχειρηματολογίας

Ενδεικτική αναφορά θεματολογίας: «Άρνηση στράτευσης: Δικαίωμα ή παραχώρηση;», «Άβατο των γυναικών στο Άγιο Όρος. Να καταργηθεί;», «Βιοκαύσιμα: Χορτάτα ρεζερβουάρ, πεινασμένοι άνθρωποι;», «Φυλακή: Ακατάλληλον δι’ ανηλίκους;», «Ψυχιατρική βία: Θεραπεία ή βασανιστήριο;», «Παιδιά στη βιομηχανία θεάματος: Παιχνίδι ή παιδική εργασία;», «Παιδιά μεταναστών, και της Ελλάδας παιδιά;», «Μεθαδόνη και από τα Φαρμακεία;», κλπ.

e-mail address εκπομπής: mavroaspro@ert3.gr


-Εκπομπή «Μητρόπολη του κόσμου». Η εκπομπή ασχολήθηκε με την καταγραφή και την προβολή της ζωής των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, τον καθημερινό τους μόχθο, την προσπάθεια της προσαρμογής των ίδιων και των παιδιών τους σε νέους τόπους. Η «Μητρόπολη του κόσμου» ήταν ένα παράθυρο ανοιχτό προς τον «ξένο» γείτονα που μένει στο διπλανό διαμέρισμα, ένα σκαλοπάτι προβολής του τρόπου ζωής και του πολιτισμού του, ένα μάθημα ανοχής στη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα.

Ενδεικτική αναφορά θεματολογίας : «Η Εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης» «Η Αρμενική κοινότητα της Θεσσαλονίκης», «Η κοινότητα των Νιγηριανών», «Οι τσιγγάνοι στην Αντίσταση», «Φιλιππινέζοι στην Ελλάδα: Η Κυριακή είναι δική μας», «Μας λένε Ρωσοπόντιους», «Ο νόμος της Σαρίας στην Ελλάδα», «Ξένοι εργάτες γης», «Ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες», «Μπανγκλαντές-Μπανγκλαντές» & «Ο Τραπεζίτης των φτωχών από το Μπανγκλαντές»( Αποστολή στο Μπανγκλαντές και παγκόσμια, αποκλειστική, συνέντευξη του νομπελίστα Ειρήνης για το 2006, Dr. Μοχάμαντ Γιούνους, ο οποίος μίλησε για το θεσμό των μικροδανείων και την προσπάθεια καταπολέμηση της φτώχειας - Ρεπορτάζ σε αγροτικές περιοχές( Grams) του Μπανγκλαντές, όπου εφαρμόζεται κυρίως ο θεσμός της μικρο-πίστωσης, αλλά και ανάδειξη των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που εξωθούν πολλούς κατοίκους της φτωχής αυτής χώρας ν’ αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο), κλπ.


-Εκπομπή «ΑΡΧΕΙΟ». Η εκπομπή- ιστορικής έρευνας- ανέσυρε φακέλους από γεγονότα που αποτελούν παρελθόν για την τρέχουσα ειδησεογραφία, όχι όμως και για την συλλογική μνήμη.

Ενδεικτική αναφορά θεματολογίας:

«Δυναστεία Βελλίδη: Μύθοι και αλήθειες», «Το φαινόμενο Στέλιος Καζαντζίδης», «Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο», «Η Δολοφονία Λαμπράκη», «Αλέξανδρος Παναγούλης. Ωραίος ως Έλλην», «Η μάχη της πλατείας Αριστοτέλους», «Νίκος Γκάλης… και εγένετο μπάσκετ» «17 Νοέμβρη... Τα πριν και τα μετά», κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα